SZÜLÉSÁLDÓ ÜNNEP

NŐI KÖR - KAPCSOLÓDÁS - KÖSZÖNTÉS - SZÜLÉSRE KÉSZÜLÉS - RÍTUS - ANYASÁG

A szülésre bocsátó ünnep egy rég elfeledett női rítus, amikor a szülő asszonyt megtartó női körben megáldották, ünnepelték. Sajnos a mai rohanó világban, társadalomban a nők eltávoladtak a természettől, női energiáiktól, tudástól, ősi női bölcsességtől. Már nagyanyáinknak sem biztos, hogy ilyenben részük volt, ezért nem is tudták már átadni szüleinknek vagy az unokáknak. Őseink élete nagyon szoros harmóniában működött a természet rendjével. Ehhez a ciklikusság, az évszakok váltakozása, a napfordulók és napéjegyenlőségek voltak az irányadók. Sajnos mára elszakadtunk a természettől, az ősi rítusok ünneplésétől.


MIT ADHAT A SZÜLÉSÁLDÓ ÜNNEP?


A SZERTARTÁSRÓL

A  fő fókuszában TERMÉSZETTEL - FÖLDANYÁVAL való kapcsolódás, légzés, női energiák felébresztése, női támogatás áll. 

A szertartás felépítése vázlatosan (előzetes konzultáció alapján változhat):

  • ráhangolódás
  • megérkezés, légzésfigyeléssel egybekötött vizualizáció
  • beavatás, szerető figyelemmel hallgatás
  • félelmek elengedése
  • áldásadás, ének
  • útravaló és búcsúzás

A szertartás része lehet a kismama kényeztetése thai kismama masszázzsal, fejmasszázzsal, személyre szabott gyógyító ásványkarkötő készítés, virágvizes lábfürdő, kismama relaxáció, közös ajándék készítés, virágkoszorú készítés.

Érkezhetsz ünnepi ruhában, kibontott hajjal. 

A néhány órás (2-4) szertartás ára: 30.000 Ft. (Nem tartalmazza az útiköltséget, fotóst és virágot.)

Elérhető helyszínek: Hajdú-Bihar megye, Berettyóújfalu, Debrecen, Budapest


KIK KÉRHETIK A SZERTARTÁST?

Az egyéni szülésáldó ünnepek mindenképpen előre egyeztetett időpontban, előzetes konzultáció és kérdőív alapján kerül szervezésre,


A SZÜLÉSÁLDÓ ÜNNEPET TARTJA

Puskás Noémi - Nitjá vagyok, az Élet Faháza Jógastúdió létrehozója és oktatója, a Légzés-Pillanatok és a Kismama Légzés-Pillanatok jógikus - holisztikus tanfolyam megálmodója és oktatója, hatha jógaoktató, kismama és babásjóga oktató, gyermekjóga oktató, thai kismama masszőr, női kör facilitátor. 2013-ban ismerkedtem meg a jógával, ami egy új és egészséges életmód felé terelt, akkor még nem tudtam, de ráléptem a tudatos önismeret útjára.

2022 ősszel indul útjára az online Kismama Légzés-Pillanatok tanfolyam, mellyel fő célom, hogy olyan kismamákhoz is eljuttassam a légzést, kismama relaxációt, a megnyugvást, önszeretetet, várandósság megélését, akik valamilyen egészségügyi okból nem mehetnek klasszikus kismama jógára. A tanfolyamot ajánlom minden kismama számára, mert egy átfogó segítséget nyújt a helyes légzésen keresztül a relaxáción, pozitív gondolkodáson, félelmek pozitívvá formálásán, női erő felébresztésében, önbizalom növelésében.

A légzés az élet. A kismama a saját légzésével táplálja a magzatot, a babáját, ezért is fontos a mély és alapod légzés várandósan, ezt tudja támogatni a tanfolyam. Emellett testi - lelki - mentális harmóniát, egyensúlyt segíthet elő számos hanganyagával.

Az Élet Születése Kismama Kör a tanfolyammal együtt indul 2022 őszén először. Kismamákkal foglalkozó szakemberként küldetésemnek érzem, hogy azokat a kismamákat se hagyjam magára, akik nem vehetnek részt klasszikus kismama jógán. 

A Szülésáldó ünnep képzéssel úgy érzem teljes lett a palettám, amit a kismamáknak adhatok. Az ünnep fő fúkuszában szintén a természettel való kapcsolódás és légzés áll a fókuszpontjában.