Rólam bővebben

Folyamatban lévő tanulmányom

Természetgyógyász - fitoterapeuta képzés

Végzettségeim

Padma Jóga - Kovács Gyöngyi Naliní: Egyéni Kismama és Babás Jóga Oktatóképzés - Birthlight Módszer alapján

Sivananda Jógaközpont - 200 órás nemzetközi jógaoktató alapképzés

Szent István Egyetem - Kertészmérnök MSc.

Corvinus Egyetem - Kertészmérnök BSc.

Egyéb képzések, melyek utamon segítenek

Mother Nature Egyesület - Facilitátor képzés

Mother Nature Egyesület - MoNa kártyamódszertani workshop

Hangterápia Központ - Tibeti hangtálas alapoktatás

Továbbképzéseim

Sivananda Jógaközpont - Kismama oktatói továbbképzés

Sivananda Jógaközpont - Gyerekjóga oktató továbbképzés

Sivananda Jógaközpont - Csakrameditáció továbbképzés

Történet magamról...

Gyerekkoromban sokat kirándultunk, túráztunk a családdal. Természetközeli helyeken, táborokban töltöttem a nyári szüneteimet. Barátaimmal iskola után mindig játszottunk a szabadban, levélből és gallyakból építettünk házat magunknak.

Középiskolában a földrajz volt az egyik kedvenc tantárgyam, ezért is indultam el ezen az úton.

Kertészmérnöki tanulmányaim során a természet szeretete csak fokozódott. Órákat töltöttünk naponta a botanikus kertben sétálva, a növényekről és fejlődésükről tanulva. Részletesen ismertették a gyümölcsök és zöldségek tápértékeit és vitamin tartalmát, így a szüleim által mondogatott: "fontos a zöldség és gyümölcs fogyasztása" mondat tudományosan is alá lett támasztva.

2013-ban, egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg a Sivánanda tradícióval, ami egyre inkább a tudatos - egészséges életmód felé terelt. 2018-ban elkezdett oktatói tanfolyam által ráléptem saját magam megismeréséhez vezető útra. De nem ez volt a legfontosabb számomra...

Nem csak jógaoktatónak tekintem magam hanem jógázónak is. Jógázóként a tanfolyamon tanultak életem részévé és napi rutinommá váltak. Rendszeresen alkalmazom, folyamatosan tapasztalok, válaszokat kapok. Miről? Magamról, a világról. Önsimerettel már egész kicsi korom óta foglalkozok, amikor elkezdtem naplót írni és megfejteni az érzéseimet. Ezt az önismereti utazást tette teljessé számomra a jóga. Kaptam a kezembe, a tollon kívül egy másik eszközt, amellyel békésen, szeretetteljesen, egészségesen tudok haladni az úton 

Jógaoktatóként ezt a tudást és tapasztalatot, szemléletet, "természetet", nyugalmat, szeretetet, egészséges életmódot szeretném átadni a jógázóimnak. Megtanultam és folyamatosan tanulom, hogy a nehéz vagy nehéznek tűnő életszakaszokon mi segít át. Ahogy Sivánanada mester is mondja:

"A nehézségek álruhába bújtatott áldások."

Ezt a pozitív szemléletet is segít kialakítani a jóga. 

Az Élet Faháza már a nevében is magában hordozza a természetet, természetességet, egészséget, egységet, gyökereket, kiindulást és megújulást.

Ha egy fa kidől vagy kivágják ki fog hajtani és nem csak egy hajtást hoz. Ha az ember kudarcot vall fel kell állni és tovább menni. 

"Vagy nyerek, vagy tanulok, de sohasem veszítek."