KISMAMA-JÓGA

LÉGZÉS - KAPCSOLÓDÁS A BABÁDDAL - ÉN-IDŐ - SZÜLÉSRE HANGOLÓDÁS - SZÜLÉSFELKÉSZÍTÉS

14. HETET BETÖLTÖTT, EGÉSZSÉGES KISMAMÁKNAK

A kismama jóga 90 percnyi tudatos idő magadra és a babádra. Speciális nyújtó gyakorlatokkal, kismamáknak kidolgozott ászanákkal, biztonsággal mozoghatsz várandósságod alatt. 

A kismamáknak is végezhető légzőgyakorlatok és vajúdó légzések gyakorlásával erősíted a tüdőd, egyre több oxigént tudsz magadhoz venni, mely a várandósság alatt kimondottan fontos. 

Az óra végi relaxáció közben ellazulhatsz, kapcsolódhatsz babáddal, és elengedheted félelmeid.


NEKED AJÁNLOM HA...


LÉGZÉS - KISMAMA ÁSZANÁK - GÁTIZOMTORNA - RELAXÁCIÓ

Bármi motiváljon, szeretettel fogadlak a kismamajóga foglalkozásokra.

A foglalkozások fő fókuszában a légzés áll, mely áldott állapotban még fontosabb, hiszen az anya légzése táplálja a magzatot - babát is, így elengedhetetlen a helyes légzéssel foglalkozni várandósan is. A légzés és elme nagyon szoros kapcsolatban áll egymással. Amikor a légzésedre figyelsz, megnyugszik az elméd, tehát nyugtató hatású, amellett hogy sokkal több oxigént tudsz magadhoz venni. 

Az órákon megtanulhatod a helyes mély hasi és teljes jógalégzést, kismamáknak is végezhető légzőgyakorlatot, az aranyfonalas légzést. Gyakorolunk több a vajúdás során alkalmazható légzést is. 

A speciális kismama ászanák előtt bemelegítéssel, nyújtó gyakorlatokkal melegíted be ízületeidet, mely várandós korban igen fontos. Ezeket a gyakorlatokat is a légzés fókuszában, légzésharmónizációban végezheted, melyek főként a derék, csípő, hátizom tájékára koncentrálódnak, ezeket nyújtják, lazítják, de vannak például speciális mellizom erősítő és tejtermelést serkentő gyakorlatok is. Az ászanák szintén könnyített, a várandós női testre szabott pózok. Ezek lehetnek négykézláb, álló, fal mellett végzett és páros gyakorlatok is. A 36. héttől pedig vajúdó pozókat is tanulunk, melyet felhasználhatsz a vajódás során. 

A néhány perces gátizomtorna gyakorlásával megtanulhatod a rövid gyakorlatokat, a légzést, módszertant, ahhoz hogy otthon is rendszeresen gyakorolhasd. Kulcsfontosságú izomcsoport edzése, mely biztosítja a gyorsabb és könnyebb tágulást a szülés alatt és segít a szülés utáni regenerációban is. Minden nőnek várandósság nélkül is javasolt a végzése.

Az óra végi relaxáció kellemes, nyugodt állapotot biztosít. A vezetett relaxáció alatt tudatosan ellazítod izmaid, testrészeid de nem baj, ha az elején nem tudsz teljesen koncentrálni. A relaxáció egyik fontos eleme a sankalpa. A sankalpa egy pozitív, jelenidejű, megerősítő gondolat. Ha van bármi félelmed, aggodalmad akkor ennek a pozitív, jelen idejű megerősítő változatát hívod életre magadban, majd ezt ismétled, mint egy mantrát. A relaxáció végén ha szeretnél kapcsolódhatsz babáddal. 


A 90 perces óra menete

Köszöntés, kapcsolódás, hogyan érkeztél, milyen érzések vannak benned. A feloldódást és kapcsolódást a Mother Nature kártyák segítik

Majd légzéssel, légzésfigyeléssel - légzőgyakorlatokkal folytatjuk az órát.

Bemelegítő gyakorlatok és kismama ászanák foglalják el az óra nagyobb részét, melyekkel a várandósság alatt igénybe vett testrészeket erősítjük, lazítjuk.

Ezután egy rövid, néhány perces gátizomtorna következik, melynek célja a módszer helyes elsajátítása az otthoni rendszeres gyakorláshoz.

Az óra végén kismama relaxáció - sankapla - babára hangolódás szintén több időt vesz igénybe.
Óra végi elcsendesedéssel, kérdésekkel és tapasztalatokkal zárjuk az alkalmat.

NEKED AJÁNLOM HA...


KIKNEK NEM AJÁNLOM?

Akiknek orvosilag nem engedélyezett a mozgás.

Kérlek a kismama jógára egyedül érkezz, hamarosan indulnak a babás jóga alkalmak, melyre babával együtt érkezhetsz.

MIRE LESZ SZÜKSÉGED?

Laza és kényelmes ruházat (van öltözési lehetőség), csúszásmentes jógaszőnyeg

Online óra esetében: gmail fiók, internet, pokróc, párna.

MIT ADHAT SZÁMODRA?

VÁRLAK SOK SZERETETTEL!

BEJELENTKEZÉS TELEFONON!