Blog

Kedves Látogató! Blogomban találhatsz cikkeket a légzés, a jóga, egészséges életmód, méhészet és egyéb természettel, egységgel kapcsolatos témakörökben. 

Békés olvasgatást kívánok!

A légzés az élet. Amikor megszületik a kisbaba, az első lélegzetvételével megteszi élete legnagyobb belégzését. Innentől kezdve az ember lélegzik az utolsó légvételéig. A légzést nem tanítják az iskolákban, úgy gondoljuk az természetes és bárhogyan jól működik. Nos, ez sajnos nem így van.

A légzés az élet. A légzés az egyik legalapvetőbb funkciónk. Az első lélegzetvételünk a legfontosabb és legerőteljesebb belégzés, amit életünk során végzünk. A születés pillanatában két erő hat ránk: a légzés és a gravitáció. Ez a két erő végigkísér életünkben.

A légzés az élet. A kisbaba megszületik, felsír, levegőt vesz. Innentől kezdve az ember lélegzik az utolsó légvételéig. Nem felejtünk el soha levegőt venni, a légzés ˝magától˝ működik. Azt is tudjuk, hogy ha gyorsabb tempót diktálunk, akkor a légzésünk is felgyorsul. A légzést nem tanítják az iskolákban, úgy gondoljuk az természetes és...

A légzés az élet. Légzés nélkül nem léteznének emberek, állatok, sőt növények sem. A helyes módon végzett légzés hozzájárul egy teljesebb, koncentráltabb, nyugodtabb élethez. A légzés egy nagyon bonyolult és összetett folyamat, amely által kap oxigént, éltető energiát az összes sejted, szöveted, szerved és szervrendszered. A helyes légzés által...

Saját ütemben szeretnél fejlődni és haladni az önismeret útján? Csoportos órákon nem tudsz annyira ellazulni és megnyílni? Olyan életszakaszban jársz, amely egyéni odafigyelést kíván? Egészségügyi állapotod személyre szabott gyakorlatokat igényel?

A méhek egy tökéletesen szerevezett közösségben élnek. Mindenkinek megvan a maga szerepe és nem lépi azt át. A méhanya például csak petéket rak egész életében (nem gyűjt mézet), a munkás méh akik egyébként szintén nőstények neveli a fiasítást (petéket) és nektárt hordanak (nem raknak petét) és végül a herék párosodnak az anyával (ők sem hordanak...

A hatha szónak mély ezoterikus jelentése van. A "ha" és "tha" szavakból épül össze: a "ha" szó Napot jelent, a "tha" pedig Holdat.