KIS- ÉS NAGYBABÁS JÓGA

LÉGZÉS - MINŐSÉGI ÉN-IDŐ BABÁVAL - BABAMASSZÁZS - JÁTÉK - VIDÁMSÁG - MONDÓKÁK

SZÜLÉS UTÁNI REGENERÁCIÓ - MOZGÁSFEJLESZTÉS

A baba-mama jóga egyik célja, hogy a babák idegrendszerét, reflexkészletét és egyensúlyérzetét fejlesszük a megfelelő mozgásminta kialakulása érdekében. Az órákon a kisbabák mozgásfejlesztése mellett az anya testi-lelki-mentális regenerációjára is különös figyelmet szentelek. Anyaként kapcsolódhatsz más anyákkal, része lehetsz egy női körnek, mely támogató és megtartó és a különböző, szelíd gyakorlatokkal segíted szülés utáni regenrációdat. A jóga pozitívan hat mind az anyára és babára.

NEKED AJÁNLOM HA....


Kisbabás jóga 

(90 perc)

(kb. 6 hetes kortól - 8-10 hónapos korig)

- Elcsendesedés, ráhangolódás, légzésfigyelés babával

- Babamasszázs

- Baba jógáztatása

- Anya bemelegítése

- Ászanázás babával, babaklub

- Gátizomtorna

- Relaxáció

- Légzőgyakorlatok

- Elcsendesedés

Nagybabás jóga

(60 perc)

(kb. 8-10 hónapos kortól - 24 hónapos korig)

- Elcsendesedés, ráhangolódás, légzésfigyelés babával

- Anya bemelegítése

- Ászanázás babával, babaklub

- Gátizomtorna

- Relaxáció

- Légzőgyakorlatok

- Elcsendesedés

LÉGZÉS - BABÁS ÁSZANÁK - GÁTIZOMTORNA - ELMÉLYÜLÉS

A foglalkozások fő fókuszában a légzés, kapcsolódás önmagaddal és babáddal  áll. Fontos, hogy a szülés után is megtaláld azt az időt, amikor magaddal is tudsz kapcsolódni, befelé figyelni egy kicsit. A szülés után is tapasztalhatsz hangulatingadozásokat, mely a gyors hormonváltozásnak köszönhető. Néhány perc légzésfigyeléssel, légzőgyakorlatokkal, támogató női körrel, vidám mozgással egyensúlyban tudod magad tartani. 

Az órákon megtanulhatod a helyes mély hasi és teljes jógalégzést, rövid légzőgyakorlatokat, gátizomtornát, olyan gyakorlatokat, ászanákat melyet biztonsággal otthon is és babáddal tudod végezni. 

Babamasszázs hatása

Az órán ruhában, szárazon történik a babamasszázs, de otthon kipróbálhatod akár kisbabáknak való olajjal is a fürdéshez igazítva. A babamasszázs nincsen korhoz kötve, bármikor elkezdhető de a legideálisabb minél hamarabb, 6 hetes kortól. A babamasszázs az ősi indiai masszázs, svéd masszázs, reflexológia és jóga elemeit ötvözi.

Fizikai hatásai a babára: gyomor és bélrendszer ürítése (hasfájós babáknak kifijezetten jó hatású), feszültségoldó hatású, nyugodt és mély alvást segíti elő, a két agyfélteke stimulálásának hatására fejlődik a nyelvi kommunikáció, immunrendszer és vérkeringés javító.

Fizikai hatásai az anyára: stresszoldó, nyugtató hatás, segíti a tejtermelődést, mondókákkal és érintéssel kapcsolódik a babával, kötődés szorosabbá válik

Érzelmi hatásai a babára: fejlődik a biztonság és bizalomérzete, megtapasztalja a szeretetteljes érintés kapását, átérzi az alábbi érzéseket: nyugalom, béke, boldogság, tisztelet, önértékelés

Érzelmi hatásai az anyára: a baba jelzéseinek könnyebb megtanulása, magabiztosságot, önbizalmat kap, megerősödik szülői érzésében, megtapasztalja a szeretetteljes érintés adását, átérzi az alábbi érzéseket: nyugalom, béke, boldogság, tisztelet, önértékelés.

Baba jógáztatása

Baba fejlődését segítő játékos, mondókás pózok gyakorlása, baba biztonságos átfordítása. A gyakorlatok óráról órára ismétlődnek, így a baba megszokja, biztonságot ad számára és várja a következő gyakorlatot. 

A nagybabáknak már több mozgásra van igényük, így számukra főleg a játék, más babákkal való találkozás jelenti a legnagyobb örömforrást.

Ászanázás babával

A különböző speciálisan babával végzett ászanák alatt is kapcsolódhattok, míg a babának jó hatással van fejlődésére, addig te a regenerációra tudsz koncentrálni. 

Különböző babás, álló gyakorlatok, röptetések erősítik hátizmod, karizmod, hiszen itt a babát használjuk "súlyzóként", míg a baba szereti a levegőben érezni magát. Sok gyakorlathoz tartozik mondóka, vers mely szintén fejleszti a babák idegrendszerét, tanulási képességeit.

Hatások az anyára nézve

- kapcsolódhatsz női körben más anyákkal, ami a szülés utáni gyors hormonváltozás feldolgozását segíti, támogat lelki szinten

- szülés utáni gátizomtorna regenerációdat segíti, gyorsítja

- kötődés kialakulását támogatja anya és baba között

- én időt kapsz a babád mellett

- gyakorlatok által javul a testtartásod, erősödsz fizikailag

- a relaxáció nyugtató hatású

- a légzőgyakorlatok erősítik és tisztítják a tüdőd, erősítik a hátizmokat és légzőizmokat. Nyugalmat, szeretetteljes kommunikációt tanulhatsz általuk.


MIRE LESZ SZÜKSÉGED?

Laza és kényelmes ruházat (van öltözési lehetőség), csúszásmentes jógaszőnyeg

Babának saját kis pléd, pelenkázó alátétet is hozhatsz,  pelenka, cumisüveg

Kisbabáknak kigombolható body, hogy a lábát szabaddá tudd tenni a babamasszázshoz. 

FÉLSZ, HOGY BABÁD SÍRNI FOG AZ ÓRÁN, ÉHES LESZ VAGY PELENKÁT KELL CSERELNI?

Először is ettől ne aggódj. Természetes, hogy a babák sírással jelzik a szükségletüket. 

Készülj étellel a babádnak bármikor megetetheted és szoptathatod is a falnak dőlve, ekkor légzésfigyelést szoktam javasolni az anyának vagy gátizomtorna gyakorlást. Ha szeretnéd az öltözőben is szoptathatsz, majd csatlakozol.

Készülj tiszta pelenkával, ha pelenkát kell cserélni a fürdőszobában megteheted. 

Ha babád fáradt, nyűgös nyugodtan altasd el erre nagyon alkalmas a sétáló meditáció, akkor te is megnyugszol.

Elfogadással, türelemmel fordulj síró babádhoz is, mi is a körben így teszünk. 


MIBEN SEGÍT ÉS TÁMOGAT A BABÁS JÓGA?

VÁRLAK SOK SZERETETTEL!

BEJELENTKEZÉS TELEFONON!